Leeuwarden 2018

See you in 2018!

Vakantie vieren in eigen land was nog nooit zo’n goed idee, want in 2018 is Leeuwarden-Friesland de Culturele Hoofdstad van Europa. Met de toevoeging van festivals, tentoonstellingen, optredens en manifestaties krijgt het Friese landschap, zowel binnen als buiten de stad, een grandioze impuls.

Stel je open voor het onbekende, word verrast door het mysterieuze en ervaar zelf wat het grootste evenement in de Friese geschiedenis betekent. 2018 wordt niet alleen een feest, maar ook een stap naar een betere toekomst. Friezen, Nederlanders en Europeanen steken daarom met lef de handen uit de mouwen en werken zo aan issues die belangrijk zijn voor toekomstige generaties.

Op 26, 27 en 28 januari 2018 start het Culturele Hoofdstadjaar met een spetterende opening in de provincie. Niet alleen de in Leeuwarden geboren Mata Hari en M.C. Escher spelen een rol, maar ook het Friese paard, de elf steden, de Tallships, het Waddengebied en de reuzen van Royal de Luxe spelen een rol. Friesland is het decor en iedereen is welkom!

Is je nieuwsgierigheid gewekt? Dan moet je zeker langskomen. See you in 2018!